Links

www.happygoldenfeet.be

Hondenpension voor uw retriever.

www.willtoplease.be

Trainingsclub voor alle Retrievers gelegen te Ardooie (West-Vlaanderen)

www.retriever.be

De BRC is een nationale club die werkt voor de promoties van alle retrieverrassen op gebied van schoonheid en werk.

www.grcb.be

De banden tussen eigenaars van Golden Retrievers aan te halen en de liefhebbers van de verschillende disciplines in de hondensport te helpen en te begeleiden bij het uitoefenen van hun hobby. Leden die graag een nestje willen fokken helpen met raad en daad. Nieuwe puppy eigenaars begeleiden bij de opvoeding en eventueel de africhting van hun Golden teneinde de mooie, goed opgevoede en/of afgerichte Golden te promoten als ideale hond, zowel in de wereld van tentoonstelling als hulp van de jager en als aangename huisgenoot, lief met baas en kinderen.

www.srsh.be

Als enige Belgische instelling die erkend wordt door de FCI is de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus constant bezig met het verbeteren van het honden fokken in België. Jaarlijks levert ze om en bij de 20.000 stambomen af en controleert ze het "werk" van zo'n 2.500 fokkers, liefhebbers en professionelen.

http://users.belgacom.net/thornmill

Thornmill fokt Dual Purpose Goldens. Vele jaren geleden was dit een definitie voor honden die succesvol waren zowel op show als in werk. Heden ten dage, tgv. de hoge graad van competitie in beide disciplines, zijn de show en werk Goldens uit mekaar gegroeid, we kunnen bijna van 2 verschillende rassen spreken. Daarom kan Dual Purpose nu beter gedefinieerd worden als 'mooie werkhonden'.

www.hvkoekelarevzw.be

Trainingsclub gelegen te Koekelare (West-Vlaanderen)

www.donate-a-dog.be

Is een organisatie die hulphonden opleidt, plaatst en verder begeleidt in functie van een betere levenskwaliteit voor mensen met een functiebeperking (strategische doelstelling, vooral motorische handicaps). De vereniging neemt zowel de ondersteunende taken als de opleiding van de honden op zich. Fundraising, public relations en de opvolging van toegankelijkheidsdossiers behoren tot de dagelijkse administratieve taken van het centrum. Maar bovenal primeren de training van de toekomstige hulphonden en de begeleiding van de gastgezinnen. Ons doel is per jaar 3 assistentehonden te kunnen plaatsen bij personen met een functiebeperking en dit gratis.

www.hachiko.org

Hachiko is een door het ministerie erkende organisatie die gehandicapten helpt door voor hen hulphonden op te leiden. HACHIKO gebruikt de eeuwenoude band die mens en hond verenigt voor een belangrijke zaak : autonomie voor personen met een handicap. Speciaal opgeleide hulphonden geven hen de mogelijkheid om een aantal moeilijke of voor hen onmogelijke handelingen toch te verrichten. Dit stelt hen in staat om minder afhankelijk van hulp van derden door het leven te gaan. Meer zelfs, de hulphonden zijn een steun, een toeverlaat en de open deur op de weg naar onafhankelijkheid. Niet alleen wordt de bewegingsvrijheid van de gehandicapte vergroot, maar ook de mogelijkheden tot het leggen van sociale contacten waardoor de maatschappelijke (re)integratie toeneemt.